NIKS SPEL,
KNIKKERS

Youp van t Hek

NIKS SPEL,
KNIKKERS

Youp van t Hek

BUSINESS CASE

Uw belangrijkste asset is personeel. Wat betekent het voor u als medewerkers 3% of 5% beter presteren? En wat als het ziekteverzuim een half procent afneemt? Aangezien 90% van de operationele kosten personeelskosten zijn, is het slim hier aandacht aan te besteden.

WELL heeft aangetoond dat medewerkers energieker en productiever zijn in een gezonde helende werkomgeving. Ook is de ervaring dat personeelsverloop afneemt en bedrijven makkelijker talent aantrekken. De nieuwe generatie medewerkers stelt een prettige werkomgeving zelfs boven beloning. Investeringen laten zich daardoor binnen 2,5 jaar terugverdienen.

Rendabel renoveren

Veel kantoren voldoen nog niet aan de nieuwe energieprestatie eisen Label C (2023) of Label A (2030). Door de WELL methodiek te combineren met renovatie van gebouwen ontstaat een businessmodel wat wel rendabel is en de totale investeringen in een kortere tijd  laten terugverdienen.

Enkele feiten

  • Gebouwen voorzien van labels BREEAM en/of WELL worden door taxateurs hoger gewaardeerd.
  • In WELL-gecertificeerde kantoren is het personeelsverloop met bijna een derde gedaald en is aanwerving van nieuw talent verdubbeld. CBRE Canada
  • In het nieuwe kantoor (conform WELL) is het ziekteverzuim met 19% gedaald en het personeelsverloop met 16%. ASID